Choď na obsah Choď na menu
 


Šuhajdy

11. 4. 2016

                           Šuhajdy

objnahlad.png

 

 

 

 

INGREDIENCIE:

2 dl mlieka,

300 g kryštálového cukru,

30 g kakaa,

50 g sušeného plnotučného mlieka,

200 g masla,

2 – 3 lyžice rumu,

postrúhaný kokos,

zomleté oriešky,

višne v liehu,

hrozienka,

100 g stuženého pokrmového tuku,

200 g tmavej a 50 g svetlej čokolády na varenie 

 

1. Z mlieka, cukru, kakaa a zo sušeného mlieka uvaríme kašičku, ešte do horúcej pridáme maslo a rum , dobre vymiešame a rozdelíme na 4 časti. Do každej časti osobitne zamiešame postrúhaný kokos, zomleté oriešky, višne v liehu a hrozienka.

2.Stužený pokrmový tuk a obidva druhy čokolády roztopíme na miernom ohni. Teplú čokoládovú zmes ponalievame malou lyžičkou do hlbších foriem z dezertu a dáme do chladničky stuhnúť. Potom ju prikryjeme pripravenou plnkou, zalejeme čokoládovou zmesou a opäť necháme stuhnúť.

 

3.Hotové šuhajdy povkladáme do papierových košíčkov.