Vianočné medovníčky
20. 3. 2016
Vianočné medovníčky
INGREDIENCIE
600 g
hladká múka 00 extra špeciál
200 g
med
200 g
práškový cukor
2 ks
vajcia
1 PL
perníkové korenie
1 ČL
sóda bikarbóna
2 PL
mäkké maslo 82%
BIELKOVA POLEVA
1 ks
bielok
200 g
preosiaty práškový cukor
1 PL
škrob Gustin
1 ČL
ocot
1.
Všetky suroviny na cesto spracujeme na lesklé cesto. Odložíme ho do chladničky, alebo iné chladné miesto na 24 h odpočívať.
2.
Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 4-5 mm. Vykrojené kusy ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C 9 -10 minút.
3.
Bielkova poleva: Bielok vymiešame s 2/3 preosiateho cukru, octom a preosiatym škrobom. Zvyšok cukru pridávame po častiach, kým nieje poleva dostatočne hustá. Pokiaľ chcete mať farebnú polevu, pridávate gélovú potravinársku farbu, až kým nie je požadovaný odtieň. Ozdobujeme podľa fantázie a zručností.