Choď na obsah Choď na menu
 


Vianočné medovníčky

20. 3. 2016

               Vianočné medovníčky

0pr_jyrcrtz3j2wkcatvqg.1280-viano-n-medovn-ky.jpg

 

 

 

INGREDIENCIE

600 g
hladká múka 00 extra špeciál
 
200 g
med
 
200 g
práškový cukor
 
2 ks
vajcia
 
1 PL
perníkové korenie
 
1 ČL
sóda bikarbóna
 
2 PL
mäkké maslo 82%
 

BIELKOVA POLEVA

1 ks
bielok
 
200 g
preosiaty práškový cukor
 
1 PL
škrob Gustin
 
1 ČL
ocot
 
1.
Všetky suroviny na cesto spracujeme na lesklé cesto. Odložíme ho do chladničky, alebo iné chladné miesto na 24 h odpočívať.
 
2.
Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 4-5 mm. Vykrojené kusy ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C 9 -10 minút.
 
3.
Bielkova poleva: Bielok vymiešame s 2/3 preosiateho cukru, octom a preosiatym škrobom. Zvyšok cukru pridávame po častiach, kým nieje poleva dostatočne hustá. Pokiaľ chcete mať farebnú polevu, pridávate gélovú potravinársku farbu, až kým nie je požadovaný odtieň. Ozdobujeme podľa fantázie a zručností.
stahovanie.jpg